Aktiespararna

Banken: Nu är det köpläge i slaktade högutdelaren

Av Jessika Bouveng
10 maj 20232 min lästid
Swedbank har uppdaterat sina sektorfavoriter - vilket är bankens favoritaktier i respektive sektor. I denna veckas uppdatering väljer man att addera folkaktien Telia inom sektorn Telekom/IT med rekommendationen Köp.

Vad som motiverar Swedbanks beslut att återigen ta in Telia på listan av sektorfavoriter är att de anser att bolaget har en hög stabilitet i intjäningen samt så ser man en uthållig utdelningskapacitet. Banken tycker även att aktien har en attraktiv värdering:

“Utifrån det stabilitet som Telia har i sin intjäning, de gradvisa effekter som erhålls från den omställning som nu sker av bolaget, samt utifrån den mycket höga kapitalåterföringen till aktieägarna finner vi att bolaget är attraktivt värderat”, skriver man på sajten Aktiellt.

Aktien har det senaste året dykt nedåt på börsen. Aktien handlas idag för strax under 27 kronor och Swedbank har tillsammans med sin köpstämpel satt en riktkurs på 35 kronor. Uppsidan landar på 29,5%.

17 aktier med köpstämpel - här är hela listan

Nedan följer alla Swedbanks favoriter i den senaste uppdateringen av sektorfavoriterna. Banken har köprekommendation på samtliga aktier förutom AstraZeneca, där man har kvar en Behåll-stämpel. Det är också i läkemedelsföretaget som man ser lägst uppsida, nämligen -4,2%. Störst uppsida bland aktierna på listan ser man hos fastighetsbolaget Balder på 64,2%.

Konsument:

Axfood, Embracer, New Wave

Fastighet/Bygg:

Balder, Nyfosa, Skanska

Hälsovård:

AstraZeneca, Calliditas Therapeutics

Bank/finans:

Investor, Nordea Bank, SHB

Telekom/IT:

Hexagon, Telia

Verkstad:

Munters, Assa Abloy, Atlas Copco, Sandvik, Securitas

LÄS MER: Swedbanks Fokusportfölj: Köp aktien i raset - ska upp till all-time high igen

Dela med dig