Aktiespararna

Bankens favoritaktier - åtta med köpstämpel

Av Jessika Bouveng
27 juni 20232 min lästid
Handelsbanken uppdaterar idag sin Fokuslista och tar in Essity som ersättare för Duni inom dagligvaror och Castellum som ersätter Catena inom fastigheter.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Handelsbankens Fokuslista består av nio av Handelsbankens främsta köprekommendationer inom respektive sektor.

Motivationen bakom ersättandet av Duni är att trots att man ser fortsatt god potential i aktien så anser man att förhållandet mellan risk och potentiell avkastning är större i Essity.

”Mot bakgrund av att priserna på viktiga insatsvaror (massa och energi) har fallit snabbare än vi hade förväntat oss, har vi fortsatt att höja våra vinstprognoser för Essity. Även om lägre kostnader till slut kommer att leda till prispress i vissa produktkategorier (till exempel mjukpapper under butikernas egna varumärken), menar vi att relationen mellan pris och kostnader kommer att förbättras under de kommande kvartalen då kostnaderna faller i alla produktkategorier”, skriver banken i en analys.

Vidare så menar banken att aktien handlas till betydligt lägre multiplar än det historiska genomsnittet

Värderingen är låg

Rotationen bland fastighetsaktierna beror delvis på att man anser att värderingen av Castellum ät låg. samtidigt anses den finansiella ställningen nu vara förhållandevis stabil efter att bolaget säkrat cirka 10 miljarder kronor i den övertecknade nyemissionen.

"Detta innebär att vi nu bedömer att Castellum kan fokusera på sin verksamhet och fortsätta anpassa sig till nuvarande marknadsläge och finansieringsmöjligheter, vilket inte gäller för alla dess sektorkolleger", skriver Handelsbanken.

Åtta aktier med köpstämpel

De aktier som ingår i Fokuslistan är nu Castellum, Elekta, Embracer, Essity, Inwido, Kone, Millicom, SEB och SSAB.

Samtliga av aktierna ges en köprekommendation, med undantag av Millicom som ges rekommendationen behåll.

LÄS MERAnalytiker ser mer uppsida i börsjätten

LÄS MERBanken: Vi ser köpläge - slå till innan rapporten

Aktietips

Dela med dig