Aktiespararna

Bankens favoriter: 16 aktier att köpa just nu

Av Jessika Bouveng
1 mars 20232 min lästid
Swedbank har uppdaterat sina sektorfavoriter och ser just nu köpläge i en rad aktier - bland annat i småspararfavoriten där man ser en uppsida på över 70%

Samtliga av bolagen, förutom AstraZeneca, ges rekommendationen köp av banken. Läkemedlesjätten ges istället rekommendationen Behåll.

Störst uppsida ser man i spelbolaget Embracer på 77,1%. Utifrån bankens prognoser så ser man att det långsiktiga investeringscaset i Embracer är högst attraktivt.

"Det vi främst ser kommer driva aktien framöver är en värderingsåterhämtning allteftersom bolaget levererar på dess mål, vilket vi ser att det finns förutsättningar för givet bolagets mycket breda releaseschema av nya spel. Potential ser vi även från ytterligare ”transformativa partnerskap”, även om synligheten inom detta område är begränsat", skriver banken i sin analys.

Flest favoriter i verkstads-sektorn

Banken fortsätter således att ha stark tilltro till småspararfavoriten Embracer, och inom fastighetsbranschen tror man mycket på Balder och Nyfosa. Inom Telekom/IT tror banken numera bara på Hexagon och när det kommer till verkstads-sektorn har man som vanligt flest favoriter, med bland annat Atlas Copco, Assa Abloy och Sandvik.

Nedan följer alla Swedbanks favoriter i den senaste uppdateringen av sektorfavoriterna

Konsument:

Electrolux, Embracer, H&M

Fastighet/Bygg:

Balder, Nyfosa, Skanska

Häslovård:

AstraZeneca, Calliditas Therapeutics

Basindustri:

Ingen

Bank/finans:

Investor, Nordea Bank, SHB

Telekom/IT:

Hexagon

Verkstad:

Munters, Assa Abloy, Atlas Copco, Sandvik, Securitas


LÄS MERUtdelningsmaskinen mest köpta aktien bland småsparare i februari

LÄS MERAnalytikern: Här är 10 aktier jag hade köpt nu

Aktietips

Dela med dig