Aktiespararna

Börsveckan: SEB bäst bland storbankerna - köp

Av Finwire/Redaktionen
29 april 20242 min lästid
Börsveckan har köpråd för sex bolag i den senaste utgåvan.
Börsveckan rekommenderar köp av Nordic Level, Nilörn, SEB, Vitrolife, Rejlers och Careium i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Plejd och Medcap samt kommenterar Viaplay och Hemnet.

Nordic Level är verksamt inom säkerhetslösningar och i fjärde kvartalet levererade bolaget strålande marginaler. Kan man bibehålla dessa så ser det bra ut framåt. "Det blir köp, men tänk på att risken är högre i mindre bolag med tunn likviditet i aktien", skriver Börsveckan.

Efter några riktigt fina år vände det ned rejält under pandemin. 2023 blev ett svagt år för Nilörn med nästintill slopad utdelning. Nu ljusnar utsikterna. Värderingen är alltför låg, vilket motiverar ett köpråd, bedömer tidningen.

Plejd har gått från ett förhoppningsbolag till ett tillväxtbolag med skyhög värdering. Bolagets kassaflöden ger inte täckning för den värderingen idag, men om den internationella satsningen bär frukt så kan det bli bra. Börsveckan bedömer dock att osäkerheten är alltför stor och väljer att avvakta.

Bankaktien "bäst i klassen"

SEB är bäst i klassen storbanker. "Köprådet som sattes för ett år sedan ligger kvar", skriver tidningen i en kommentar.

2024 ser ut att bli ett mellanår för Vitrolife. Men stark utveckling i Asien är betryggande och EMEA kan stå inför ljusare tider samtidigt som den finansiella risken är låg. "Det lutar åt köp", skriver Börsveckan.

2023 blev ett bra år för investmentbolaget Medcap. Det var hög tillväxt över hela linjen där förvärv spelade en ledande roll. Aktien dubblades också vilket betyder höga förväntningar. "Vi ser ingen jätteuppsida härifrån och rådet landar på avvakta", skriver tidningen.

Fortsatt köpläge i Rejlers

"Vi ser en uppsida på 25-30 procent härifrån och upprepar köprådet", skriver Börsveckan om teknikkonsulten Rejlers.

"Vi ser en fortsatt fin uppsida och upprepar köp", skriver tidningen om välfärdsteknikbolaget Careium.

Börsveckan skriver även kommentarer om Viaplay och Hemnet. "Sammantaget ser vi oddsen som bättre nu givet kursnedgången men risken är naturligtvis fortsatt mycket hög", lyder omdömet om Viaplay och i Hemnet ser tidningen ingen anledning att ändra sin negativa syn.

LÄS MER: Robotbolaget faller på rapport – vi höjer till köp

LÄS MER: Storm i bankdammen

Dela med dig