Aktiespararna

Börsveckan: Lockas inte till att bottenfiska aktien

Av Finwire
30 oktober 20232 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Autoliv, Nimbus, Rejlers och Micro Systemation i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Ratos, Norion Bank och Elanders.

Bilsäkerhetsbolaget Autoliv går som tåget och bröt äntligen en negativ bruttomarginaltrend nu i tredje kvartalet. Balansräkningen är solid och värderingen är låg. "Allt som allt anser vi att Autoliv har mer att ge de kommande 12 månaderna och upprepar köp", skriver Börsveckan.

Båtar är inte i ropet när hushållen drar åt svångremmen i dessa bistra tider. Det visar sig även i Nimbus värdering som tidningen anser är lite för låg trots allt och köprådet upprepas.

Avvakta med Ratos - köp Rejlers

Ratos har en spretig portfölj med slagsida mot cykliska bolag. Det är ömsom vin, ömsom vatten i senaste rapporten men frågan är om man får tillräcklig rabatt för att lockas till köp, kursnedgången till trots. "Vi fortsätter att avvakta med Ratos", skriver Börsveckan.

Teknikkonsulten Rejlers kom med en ganska hygglig rapport för tredje kvartalet. Tidningen behåller sitt köpråd för aktien.

Norion Bank uppvisar fin tillväxt, men kanske inte i de segment man helst vill se högre utlåning till. Exponeringen mot fastighetssektorn ökar trots att banken menar att utlåningen blivit mer selektiv. Det är en risk men samtidigt är värderingen låg. Börsveckan väljer att avvakta.

Avvakta på Elanders - kan bli nyemission

Det var en fin prestation från Micro Systemation i tredje kvartalet med hög tillväxt och ett rejält lönsamhetslyft. Men det är också ett säsongsmässigt starkt kvartal, skriver tidningen som behåller sitt köpråd för aktien.

Elanders har tappat 40 procent sedan Börsveckans avvakta-råd i höstas, men skuldsättningen är fortfarande för hög för att tidningen ska lockas till bottenfiske. En nyemission är högst trolig, bedömer Börsveckan som fortsätter avvakta.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig