Aktiespararna

Börsveckan ser köpläge i fyra aktier

Av Finwire/Redaktionen
26 februari 20242 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Doro, Pandora, Vestum och Camurus i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Saab, C-Rad, Mentice, Bonesupport, W5 Solutions.

Telekommunikationsbolaget Doro har vaknat till liv efter flera års svag operativ utveckling. Tillväxtutsikterna må inte vara de bästa, men aktien är billig och bolaget skiftar ut fina utdelningar till aktieägarna. Värderingen är alltför låg, anser Börsveckan som höjer sitt råd till köp.

Tillväxtutsikterna har förbättrats för försvarsbolaget Saab i takt med att fler länder trappar upp sina försvarsbudgetar. Aktien har också följt med upp, välmotiverat. Tidningen bedömer att värderingen är någorlunda rättvis idag. "Vi tar därför ned köprådet och plockar hem en fin vinst", skriver Börsveckan.

Danska smyckesbolaget Pandora uppvisar god tillväxt och fin lönsamhet. Varumärket rullas ut i hög takt på intressanta marknader och tillväxtutsikterna är goda. "Tillväxtutsikterna ser alltjämt goda ut de kommande åren och vi upprepar köprådet", skriver tidningen.

Bygg- och anläggningsbolaget Vestum har i likhet med andra aggressiva förvärvsbolag kollapsat på börsen de senaste två åren. Nu ageras det defensivt för att skydda kassaflödena och stärka balansräkningen. Det, i kombination med pressad värdering, gör att aktien nu lockar till köp, bedömer Börsveckan.

Medicinteknikbolaget C-Rad hade en stark avslutning på 2023. Osäkerheten är dock för hög, anser tidningen och ger rådet avvakta.

Börsveckan behåller sitt köpråd för forskningsbaserade läkemedelsbolaget Camurus, trots kursuppgången sedan rådet gavs i höstas.

Tidningen väljer att slopa sitt köpråd för medicinteknikbolaget Mentice och sänker rådet till avvakta.

Förväntningarna är höga på medicinteknikbolaget Bonesupport. Börsveckan väljer att fortsätta avvakta.

Försvarsteknikbolaget W5 Solutions fick köpråd av tidningen i december. "Vi tar hem vinsten och sänker rådet till avvakta", skriver Börsveckan.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig