Aktiespararna

Börsveckan tar hem vinst i New Wave och Kabe

Av Finwire/Redaktionen
11 mars 20242 min lästid
Börsveckan plockar hem vinst och sänker samtidigt rådet för två aktier.
Börsveckan ger köpråd för Conecjo och Traton i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Nibe, Kabe, New Wave och Storskogen.

Investmentbolaget Concejo handlas till en berättigat kraftig rabatt, men i fjärde kvartalet fanns en del ljuspunkter och skulle trenden hålla i sig ser aktien ganska billig ut. "En uppsida på 20 procent är inte våldsamt bra, men å andra sidan är det på rätt konservativa antaganden så kanske räcker det för ett köpråd i högriskfacket trots allt", skriver Börsveckan och ger köpråd.

Fordonskoncernen Traton, med kronjuvelen Scania, utvecklas starkt operativt om än att orderingången vittnar om svagare tider. Det är dock inprisat i den låga värderingen, bedömer tidningen och köpstämplar aktien.

Nibe fortsatt oattraktiv

Värmeteknikbolaget Nibe avslutade 2023 på ett svagt sätt och aktien har gått svagt på sistone.

Tidningen bedömer dock det finns mer fallhöjd när värderingen ställs mot utsikterna. "Allt sammantaget så lockar inte Nibe denna gång heller", skriver Börsveckan och ger rådet avvakta.

Tre av årets fyra kvartal var bra från husvagns- och husbilstillverkaren Kabe, men i slutet av året drog kunderna i handbromsen med en rejäl nedgång i försäljningen. Tidningen gav köpråd i juni 2023 och aktien har sedan dess stigit 30 procent. Börsveckan väljer nu att ta hem vinsten och sänka rådet till avvakta.

Ta hem vinsten i New Wave

Torsten Janssons skapelse, varumärkesbolaget New Wave, har levererat väldigt fina siffror de senaste åren och nu rampar man upp lönsamhetsmålet till 20 procent. Aktien har gått bra sedan köprådet för ett år sedan men nu ser värderingen tämligen rimlig ut, bedömer tidningen som tar hem vinsten och sänker rådet till avvakta.

Förvärvskonglomeratet Storskogen har varit en usel investering sedan börsintroduktionen men hade delvis repat mod under året som gick innan en bedrövlig rapport för fjärde kvartalet åter skrämde upp marknaden. Börsveckan anser att osäkerheten är hög och väljer att fortsätta avvakta med aktien.

LÄS MER: Några aktietips för dig som får tillbaka pengar på skatten

LÄS MER: Aktien upp 30% efter köpråd - finns mer uppsida

Dela med dig