Aktiespararna

Börsveckan sätter köp på aktien - ser hög direktavkastning

Av Finwire/Redaktionen
10 juni 20242 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Tcecur, Bokusgruppen och Arla Plast.
Börsveckan ger köpråd för Tcecur, Bokusgruppen och Arla Plast i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Autostore, Svitzer och Concejo. Börsveckan kommenterar även Implantica utan att ge något konkret råd.

Norska lagerautomationsbolaget Autostore växer när fler industribolag och handlare vill effektivisera sina lager. Aktien har gått svagt på senare tid. Värderingen är rimlig, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Lönsamheten har under de senaste fem åren varit stabil för danska rederiet Svitzer där långa kontrakt bidrar till god vinstvisibilitet och därmed också till fin utdelningskapacitet. Aktien är rimligt värderad, anser tidningen som väljer att avvakta.

Säkerhetsbolaget Tcecur har pressats rejält på börsen och den färska Q1-rapporten var ingen höjdare. Ambitionsnivån är dock hög och närmar man sig målen någorlunda så finns god potential, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Köpläge i Bokusgruppen

Bokhandeln Bokusgruppen avslutade 2023 med flaggan i topp och inledde innevarande år med nya finansiella mål. Aktien ser intressant ut med hög direktavkastning, anser tidningen och sätter ett köpråd.

Arla Plast har gått som tåget i år på börsen. Det är ett litet nischat och välskött bolag med starka marknadspositioner inom plastbranschen och värderingen är inte avskräckande, skriver Börsveckan och ger köpråd.

Ett marknadsgodkännande i USA har tagit mer tid än Implantica såväl som marknaden förväntat sig. I mars togs dock ett viktigt och konkret steg som för bolaget närmare en lansering.

"Vi säger inte att utfallet är binärt i Implantica men kommersialiseringsfasen är ganska lång och mödosam så aktien ska betraktas som en högriskaktie med allt vad det innebär", skriver tidningen.

Plockar hem vinst i investmentbolaget

Börsveckan gav i mars köpråd för investmentbolaget Concejo. Aktien har med utdelning stigit med knappt 60 procent sedan dess. Tidningen tar nu hem vinsten och sänker rådet till avvakta.

ALLA ARTIKLAR & ANALYSER:

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.


Media och analyshus

Dela med dig