Aktiespararna

Banken: Köp lågt värderade aktien - utvecklas åt rätt håll

Av Jessika Bouveng
24 maj 20242 min lästid
Carnegie skriver i en ny analys att banken ser köpläge i teleoperatören Millicom.
Efter flera tunga år anser Carnegie Private Banking att teleoperatören Millicom nu utvecklas åt rätt håll. Bankens köpstämpel motiveras av bland annat en låg värdering och stark ledning.

Veckans aktiecase hos Carnegie är Millicom som under torsdagen bekräftade att de mottog en icke-bindande intresseanmälan från storägaren Xavier Niels bolag Atlas.

Banken skriver i sin analys att man anser att teleoperatören utvecklas åt rätt håll och att värderingen är låg. Rekommendationen är köp med en riktkurs på 300 kronor. Banken skriver samtidigt att aktien har en svag historik och att aktiekursen handlas vid drygt 250 kronor - alltså samma nivåer som under 2008.

”Genom åren har aktien lockat många värdeinvesterare med låga EV/EBITDA-multiplar, men i slutändan har nettoresultaten och kassaflödena som regel blivit svaga när rörelsevinsten till stor del ”ätits upp” av stora finansiella kostnader, förluster i joint ventures och skatt”, skriver banken.

Låg värdering i Millicom

Carnegie skriver vidare att Millicom nu ”precis som vanligt” handlas till en låg EV/EBITDA-multipel. Banken ser dock chanser till att rörelseresultatet före avskrivningar kan mynna ut i en betydande vinst per aktie och ett fritt kassaflöde som kommer aktieägarna till del.

”Vi räknar med en justerad vinst per aktie på cirka 4,7 dollar, vilket ger ett p/e-tal på knappt 5x. Och det fria kassaflödet bör nå drygt 560 miljoner dollar i år”, skriver Carnegie.

Det som bland annat lägger grunden för Carnegies optimism till aktien är nya storägaren Xavier Niel och nya vdn Marcelo Benitez. Vad som också talar för aktien är en potentiell uppsida från försäljning av bolagets mobilmaster.

LÄS MER: Analytikern om potentiella Millicom-budet: Lite märkligt

LÄS MER: Storägare bekräftar intresse för bud på Millicom

Media och analyshusMillicom

Dela med dig