Aktiespararna

Embracer stiger på börsen efter besked om nya Sagan om Ringen-filmer

Av Finwire/Redaktionen
10 maj 20242 min lästid
Lars Wingefors är vd för Embracer.
Gamingbolaget Embracer bekräftar i ett pressmeddelande att skaparna bakom Sagan om Ringen-filmerna återförenas för att göra två nya långfilmer.

Det är Warner Bros. Pictures och New Line Cinema som tillsammans med Peter Jackson, Fran Walsh och Philippa Boyens återförenas för att producera de två nya filmerna. Embracers dotterbolag Middle-earth Enterprises äger rättigheterna till Sagan om Ringen.

"Vi är hedrade över att fortsätta utforska Midgårds filmiska landskap med sådan enastående talang", säger Lee Guinchard, vd för Freemode och President för Middle-earth Enterprises.

Första filmen

Den första filmen har planerad biorelease 2026 och har arbetsnamnet "The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum". Den kommer regisseras av och ha Andy Serkis i huvudrollen med Fran Walsh och Philippa Boyen som manusförfattare.

Embracer meddelade redan i februari 2023 att Middle-earth Enterprises och New Line Cinema skulle utforska det filmiska universumet av "Sagan om Ringen" och "Hobbit" ytterligare.

"Baserat på tidigare filmer väntar vi oss licensintäkter på drygt 8 procent av intäkterna eller uppskattningsvis 600 MSEK i extra EBIT för Embracer. Detta skulle addera runt 7 procent till Embracers förväntade rörelseresultat för 2026/2027. Vi ser en positiv kursrörelse som motiverad", skriver Ålandsbanken i ett morgonbrev.

Embracer stiger 6,8 procent på börsen under fredagens handel.

LÄS MER: Embracer rusar efter att SEB höjt riktkursen

LÄS MER: Så agerade miljonärerna på börsen i april

Dela med dig