Aktiespararna

Vinstfall för Fenix Outdoor

Av Finwire/Redaktionen
2 maj 20242 min lästid
Fenix Outdoor minskar omsättning och resultat.
Friluftsbolaget Fenix Outdoor redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade.

Fenix Outdoors omsättning sjönk 9,0 procent till 163,8 miljoner euro (180,0).

"2024 började i stort sett som vi förväntade oss, med många utmaningar men också vissa positiva signaler och möjligheter att ta med oss in i de kommande kvartalen", säger styrelseordförande Martin Nordin.
Ebitda-resultatet blev 27,2 miljoner euro (31,2), med en ebitda-marginal på 16,6 procent (17,3).

Rörelseresultatet blev 12,8 miljoner euro (17,1), med en rörelsemarginal på 7,8 procent (9,5).

"När vi blickar framåt mot 2024 står vi inför flera utmaningar, men också möjliga möjligheter", säger Nordin.

"Som jag har tidigare nämnt har vi en icke tillfredsställande lagersituation. Vi ser dock nu de första tecknen på förbättringar både internt och hos våra återförsäljare. På detaljistsidan finns det fortfarande en hög risk för rabatter i marknaden för att aktivera de stora lager som finns", fortsätter Nordin.

Prognos Q2

Han uppger att det är svårt att förutspå när det gäller förväntningarna för andra kvartalet, men givet situationen under motsvarande kvartal förar året är bolaget försiktigt optimistiska.

"Detta då vår direktorderfrekvens just nu är högre än förra året och genom hur direktorderfrekvensen utvecklades i slutet av Q2 och början av Q3 förra året. Vår huvudsakliga risk ligger mer i återförsäljarnas finansiella situation och deras betalningsförmåga", uppger Nordin.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig