Aktiespararna

Finansjättarna gör sig redo för en stormig börs

Av Jessika Bouveng
29 augusti 20231 min lästid
Warren Edward Buffett är en amerikansk investerare och affärsman.
Börsen har den senaste tiden varit något skakig och många experter tror att det kan bli en fortsatt börshöst i moll. Enligt ekonomiprofessorn Steven Hanke så gör sig även två finansjättar redo för en stormig börs.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Till Business Insider säger ekonomiprofessorn att både Warren Buffett och Michael Burry, “The Big Short”- profilen, förbereder sig för sämre tider.

Under det förra kvartalet så nettosålde Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway 8 miljarder dollar i aktier. Kassan har nu vuxit till ett värde på 147 miljarder dollar. Steven Hanke tolkar detta agerande som att finansexperten nu räknar med både ett börsfall och en lågkonjunktur.

Historiskt sett påpekar professorn att Warren Buffett lyckats att konsekvent fylla kassan för att sedan i precis lagom tid kunna fyndköpa aktier på låga nivåer.

Likaså verkar det som att finansprofilen Michael Burry gör sig redo för sämre tider. Burry har sedan en tid tillbaka pratat om en börskrasch och en lågkonjunktur. Det uppmärksammades även nyligen att han tankat säljoptioner för ungefär 1,6 miljarder dollar.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.


LÄS MER: Tre undervärderade aktier i Warren Buffetts portfölj

LÄS MER: Bankens nya favorit: Aktien som kraschade

Marknadsnyheter

Dela med dig