Aktiespararna

Tre undervärderade aktier i Warren Buffetts portfölj

Av Jessika Bouveng
28 augusti 20231 min lästid
Warren Buffett.
Analyshuset Morningstar har djupdykt i Berkshire Hathaways portfölj där de flesta innehaven handlas i linje med deras rimliga värde. Enligt Morningstars analytiker så finns det dock tre mycket undervärderade aktier i Warren Buffetts portfölj.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Warren Buffetts investeringsbolag Berkshire Hathaway äger en rad aktier som analyshuset Morningstar anser är undervärderade och där de spår en kraftig kursökning.

En av aktierna är livsmedelsjätten Kraft Heinz som i år har fallit 17%. Morningstars analytiker anser att aktien idag är värd 53 dollar. Detta ger en uppsida på nästan 60% om man ser till dagens aktiekurs.

I sin analys skriver Morningstar att försäljningen steg markant under det andra kvartalet och man lyfter även direktavkastningen på 4%. Ett ”utmärkt tillfälle” att slå till enligt analytikerna.

Ytterligare en aktie som är undervärderad enligt Morningstar är finanskoncernen Capital One. Analyshuset har satt en riktkurs på 146 dollar vilket motsvarar en drygt 40% uppsida på dagens kurs om drygt 100 dollar.

Ser en uppsida på 70%

Likaså tar strömmningsbolaget Paramount Global sig in på listan av aktiefynd. Under 2023 så har aktien fallit omkring 14 % och har nu en kurs på 14,73 dollar. Bolagets produktutbud består bland annat av Nickelodeon, MTV och filmstudion Paramount.

Morningstar har en riktkurs på 25 dollar för aktien. Detta ger en uppsida på över 70% utifrån fredagens stängningskurs på dryga 14 dollar.

Media och analyshus

Dela med dig