Aktiespararna

Banken: Köpläge i industrijätten inför Q2-rapport

Av Jessika Bouveng
25 juni 20241 min lästid
Handelsbanken behåller sin köprekommendation för Atlas Copco.
Handelsbanken skriver idag i en analys att man ser industrijätten Atlas Copco som ett högkvalitativt bolag och att det kommer ”fortsätta att skina”. Bankens köpstämpel får sitta kvar inför Q2.

Den 18 juli är det dags för Atlas Copco att redovisa sitt andra kvartal. Inför rapporten har Handelsbanken höjt sina resultatprognoser för 2024 och 2025 med 1-2 %.

”Kronförstärkningen har en viss negativ effekt, men vi har även höjt våra estimat för den organiska tillväxten något, främst inom Kompressor- och Vakuumteknik. Vi räknar med att både den organiska orderingången och försäljningen ökar med 3 procent, samt att rörelsemarginalen ökar med 0,4 procentenheter jämfört med motsvarande kvartal förra året”, skriver banken i en analys.

Upprepar sina rekommendationer

Banken skriver vidare att industrijättens aktie har gått stark de senaste åren, dock något sämre om man jämför med resten av sektorn. Handelsbanken anser att relativvärderingen är fortsättningsvis hög men samtidigt ligger rekordtuffa jämförelsetal under Q1 bakom bolaget.

Vidare anser de att de höga marknadsförväntningarna är realistiska och banken tror att aktien kommer fortsätta att gå bra. Handelsbanken upprepar sin kortsiktiga rekommendation om köp och även sin långsiktiga rekommendation om market perform.

LÄS MER: Analytikern: Rejält tryck i Atlas Copco

LÄS MER: Kapitalförvaltaren: Utbombade aktien kan återta förlorad mark

Atlas CopcoMedia och analyshus

Dela med dig