Aktiespararna

Handelsbanken sänker rekommendationen för Biogaia

Av Jessika Bouveng
28 mars 20242 min lästid
Handelsbanken säker Biogaia till behåll.
Handelsbanken har gjort ändringar i sina prognoser för probiotikabolaget Biogaia.

Tidigare antog banken en relativt konstant tillväxttakt för samtliga fyra kvartal för Biogaia under 2024. Detta bedöms nu vara osannolikt, bland annat på grund av att den kinesiska marknaden återöppnade under första kvartalet förra året.

”Sammantaget prognostiserar vi nu en 6-procentig organisk försäljningsminskning under Q1, men vi höjer samtidigt våra försäljningsprognoser för Q2 och Q4. Därutöver har vi tittat närmare på säsongsmönstret för rörelsekostnaderna, vilket sammantaget medför att vi sänker vår resultatprognos för Q1 med 26 procent, samtidigt som höjer våra resultatprognoser för Q2 och Q4”, skriver banken i analysen.

Banken skriver vidare att aktien gått starkt det senaste med en uppgång på 33% det senaste tre månaderna. Detta i kombination med resultatprognosen för det första kvartalet gör att Handelsbanken väljer att sänka sin rekommendation från köp till behåll

Höjer riktkursen

Samtidigt höjer man riktkursen på längre sikt.

”Baserat på vår kassaflödesvärdering och de förväntade totala utdelningarna under kommande tre år höjer vi vår riktkurs till 168 kronor på tre års sikt, vilket motiverar den långsiktiga rekommendationen Market Perform.”

LÄS MER: Carnegie: Biogaia förtjänar en uppvärdering - köp

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

BioGaiaMedia och analyshus

Dela med dig