Aktiespararna

Handelsbanken ser köpläge i Fabege

Av Jessika Bouveng
6 mars 20241 min lästid
Handelsbanken höjer sin rekommendation för Fabege.
Handelsbanken skriver idag i sitt morgonbrev att banken väljer att höja sin rekommendation för fastighetsbolaget Fabege.

Den nya rekommendationen för Fabege-aktien motiveras av en svag kursutveckling som gett en för låg värdering för att ignorera.

”Vi bedömer att nuvarande kursnivå är ett bra tillfälle att plocka upp aktien och höjer vår kort- och långsiktiga rekommendation från Behåll och Market Perform till Köp och Outperform”, skriver banken.

I jämförelse med övriga sektorn har Fabege-aktien utvecklats betydligt sämre på senare tid. Sedan oktober 2023 har aktien backat 21%.

För det fjärde kvartalet rapporterade Fabege ett ökat förvaltningsresultat jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslog en sänkt utdelning.

Fler rekar för fastighetsbolag

I övrigt inom fastighetssektorn har två aktier fått nya rekommendationer. Investmentbanken Pareto fortsätter med sin skeptiska syn på SBB och upprepar därför sitt säljråd. Riktkursen sänks från 3 till 2,50 kronor. Aktien stängde i går på drygt 3,40 kronor.

För fastighetsbolagets avknoppning Neobo tillkommer istället en köpstämpel från SEB som nu inlett bevakning på aktien. Riktkursen sätts på 22 kronor och banken ser därmed en uppsida på 57 procent.

LÄS MER: Aktiechefen: Börsuppgången kan fortsätta – men säkra vinsterna här

LÄS MER: Storbolagen som höjer utdelningen mest 2024

Dela med dig