Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-02

Här är Feds nya räntebesked

wysiwyg_image

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 1,00-1,25 procent.

Enligt Bloomberg News enkät räknade samtliga av 85 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat, på 1,00-1,25 procent.

Federal Reserves styrränta ändrades senast den 14 juni 2017, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 1,00-1,25 procent.

Fedkommittén var enig om räntebeslutet.

"Hållningen i penningpolitiken är fortsatt ackommoderande och stöder därmed viss ytterligare förstärkning på arbetsmarknaden och en uthållig återgång till 2 procents inflation", framgår det av pressmeddelandet.

Beträffande timing och storlek på kommande räntejusteringar noterar FOMC att man ska bevaka olika arbetsmarknadsmått samt indikatorer på inflationstryck och inflationsförväntningar. Man ska även bevaka den finansiella och internationella utvecklingen, därtill kommer man att noga bevaka faktiska och väntade framsteg mot det symmetriska inflationsmålet.

Fed upprepar att man antar att den ekonomiska utvecklingen kommer att ske på ett sätt som talar för "gradvisa höjningar" i Fed fundsräntan, och räntenivån antas förbli, under en tid, under nivåer som antas gälla på längre sikt.

"Men den faktiska banan för Fed fundsräntan kommer att bero på de ekonomiska utsikterna så som de visar sig i inkommande data", skriver FOMC.

Kommittén noterar också att normaliseringsprogrammet för balansräkningen, som initierades i oktober, fortsätter.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.