Aktiespararna

Experten: Begränsad uppsida i USA - här är aktierna att föredra

Av Jessika Bouveng
27 mars 20241 min lästid
Investerare borde söka lyckan på andra håll än i USA, enligt experten.
Japanska och indiska aktier kan vara att föredra över den amerikanska marknaden. Det menar Goldman Sachs marknadsstrateg James Ashley.

Den amerikanska ekonomin har varit förvånansvärt motståndskraftig trots aggressiva metoder från Federal Reserve. Det är dock läge för investerare att söka möjligheter på andra håll än i amerikanska aktier. Det menar Goldman Sachs enligt CNBC.

"Vi anser att amerikanska aktier är rättvist värderade just nu men det finns en begränsad uppsida vid de här värderingarna", säger James Ashley till CNBC.

Vidare tror Goldman Sachs på en mjuklandning för USA:s ekonomi. Skulle en recession inträffa, då kommer den att komma i år.

”Fed började höja räntan först i mars -22, så när vi talar om recessionsrisker 2023 skulle det ha förutsatt ett mycket snabbt genomslag från den penningpolitiska transmissionen till den reala ekonomin. Med andra ord var det för tidigt”, säger strategen.

Indien och Japan attraktiva

Vilka andra marknader ska man då vända sig till?

Enligt James Ashley finns det en betydande uppsida på Indiens aktiemarknad. Strategen lyfter även den japanska marknaden efter förra veckans skifte i räntebeslut. Japanska aktier var starka spelare under 2023 men det finns mer utrymme för dem att växa.

LÄS MER: Tredje dagen i rad New York-börsen föll

LÄS MER: Business Sweden: Så länge sträcker sig den globala lågkonjunkturen

Marknadsanalyser

Dela med dig