Aktiespararna

Kapitalförvaltaren: Aktien har klättrat på börsen - slå till

Av Jessika Bouveng
27 juni 20242 min lästid
H&M släpper idag rapport - kapitalförvaltaren ser köpläge.
Franska nyvalet och rapportsäsongen är två av börsens fokus under sommaren, menar Oskar Blakstvedt, kapitalförvaltare för Swedbank. Han lyfter även en aktie som han finner intressant just nu.

Ett av marknadens större fokus de senaste veckorna har varit den franska aktiemarknaden och nyheter kring det stundande valet. Efter att president Macron utlyst nyval föll den franska börsen ungefär 9% på grund av den rådande osäkerheten.

”Marknaden gillar som bekant inte osäkerhet och när opinionsundersökningar visar att partier både på vänster- och högerkanterna går starkt blir en framtida regeringsbildning problematisk vilket marknaden tolkar som negativt”, säger Oskar Blakstvedt till börssajten Aktiellt.

Framöver under sommaren är såklart rapportsäsongen även i fokus.

H&M rapporterar - ser köpläge

En av de aktier som kapitalförvaltaren finner mest intressanta just nu är H&M som under torsdagen lämnar rapport.

”Som jag tidigare pratat om tycker jag att aktien är intressant ur ett långsiktigt perspektiv då bolaget är på god väg att nå sitt marginalmål om 10 procent samtidigt som försäljningen ökar”, säger han.

Oskar Blakstvedt påpekar samtidigt att aktien har gått bra det senaste efter flertalet höjda rekommendationer från banker och analyshus och aktien handlas nu på samma nivåer som under mitten av 2021.

Förväntningarna inför rapporten är höga och det som kommer vara i fokus menar kapitalförvaltaren vara försäljning och marginaler.

Swedbank har via Kepler Cheuvreux sedan tidigare en riktkurs om 215 kronor med rekommendationen köp.

LÄS MER: SHB: Fortsatt köpläge i klädjätten

LÄS MER: Experten: Tio aktier för sommarportföljen

Media och analyshusH&M

Dela med dig