Aktiespararna

Kepler: Attraktivt bud på Calliditas

Av Elin Hanspers
29 maj 20241 min lästid
Kepler Cheuvreux ser Asahi Kaseis bud som attraktivt och ändrar sin rekommendation för Calliditas.

Japanska Asahi Kasei har lagt ett rekommenderat kontanterbjudande på läkemedelsbolaget Calliditas värt 208 kronor per aktie. Erbjudandet i sin helhet värderar Calliditas till 11,16 miljarder kronor.

Styrelsen i Calliditas rekommenderar enhälligt aktieägarna och innehavarna av amerikanska depåbevis att acceptera erbjudandet.

I en uppdatering skriver Kepler Cheuvreux att Asahi Kaseis erbjudande är attraktivt på ebitda- och försäljningsmultiplar utifrån de estimat analyshuset har lagt för 2025.

”Dessutom är budet 30 procent högre än vår tidigare riktkurs. Vi anser att det finns en hög sannolikhet för att utköpet kommer att gå igenom, eftersom de tre största aktieägarna har accepterat erbjudandet. Enligt källor till media har dessutom ytterligare fem större aktieägare gått ut med att de kommer att acceptera erbjudandet”, skriver de på Swedbanks Aktiellt.

Ändrar rekommendationen

Kepler Cheuvreux gör inga estimatförändringar, men ändrar sin rekommendation från köp till acceptera bud och sätter en ny riktkurs på 208 kronor.

LÄS MER: Japanskt bolag lägger bud på Calliditas – 83% premie

LÄS MER: Smäll för blankarna i Calliditas


Dela med dig