Aktiespararna

Kepler: Köp lågprishandlaren - välpositionerat i en växande marknad

Av Jessika Bouveng
3 juli 20242 min lästid
Kepler ser köpläge i finska Tokmanni Group.
Analyshuset Kepler Cheuvreux har inlett bevakning på en finsk lågprishandlare som nyligen förvärvat Dollarstore. Rekommendationen är köp.

Bistra ekonomiska tider för hushållen på grund av höga räntor och inflation har gjort att konsumenter lockas allt mer till lågprishandlare. Analyshuset Kepler Cheuvreux skriver i en analys att finska Tokmanni Group utmärker sig i just detta marknadssegment som dessutom tagit sikte på den svenska marknaden genom att förvärva Dollarstore.

När analyshuset nu inleder sin bevakning på bolaget gör man det med en köpstämpel och med en riktkurs på 16 euro.

Kepler beskriver Tokmanni Group som marknadsledande i sin bransch i Finland vars främsta konkurrensfördelar utgörs av låga priser, ett brett utbud samt en kostnadseffektiv affärsmodell. Bolaget anses som välpositionerat för att kunna dra nytta av en marknad där låga priser efterfrågas.

Växande lågprishandel

Förvärvet av Dollarstore är en del av bolagets tillväxtstrategi. Analyshuset förväntar sig att den svenska lågprishandeln kommer växa 7% under 2024 jämfört med den allmänna detaljhandeln som de tror kommer växa 2%.

”Tokmanni handlas till 9.6x P/E och 11.7x EV/EBIT baserat på Kepler Cheuvreuxs prognoser för 2025. Vilket erbjuder en rabatt jämfört med genomsnittet för jämförbara bolag", skriver Kepler på börssajten Aktiellt och fortsätter:

"Direktavkastningen för 2025 ligger på 6 procent och täcks av fritt kassaflöde. Enligt Kepler Cheuvreuxs förväntningar kommer avkastningen på det fria kassaflödet närma sig 8 procent till 2026. Dessa prognoser ligger något över konsensus”.

LÄS MER: Kepler sätter köp på aktien - stiger på börsen

LÄS MER: Vinnarna och förlorarna på junibörsen

Media och analyshus

Dela med dig