Aktiespararna

Kepler sätter köp på aktien - stiger på börsen

Av Jessika Bouveng
2 juli 20242 min lästid
MTG stiger på börsen efter att ha fått ny köpstämpel.
MTG-aktien får idag en ny köpstämpel av analyshuset Kepler Cheuvreux. Aktien stiger i den inledande handeln.

Kepler Cheuvreux har idag återupptagit bevakning på spelunderhållningsbolaget MTG. Bevakningen inleds med en köprekommendation och riktkursen sätts på 109 kronor.

MTG:s B-aktie handlas i skrivandes stund för 86 kronor och är idag upp cirka 3% på börsen.

I sin första analys av bolaget skriver Kepler på börssajten Aktiellt att man ser aktien som en attraktiv investering i spelsektorn. Den utspridda ägarstrukturen kan även göra bolaget till en uppköpskandidat.

"Bolaget handlas till låga värderingsmultiplar (EV/ebitda under 5x) och har en stark nettokassa som gör det möjligt att kombinera ensiffrig organisk tillväxt med tilläggsförvärv. Det pågående återköpsprogrammet på 400 miljoner kronor och den starka finansiella profilen som möjliggör återkommande återköpsprogram gör att MTG ser mer stabilt ut än sina lokala konkurrenter”, skriver analytikerna.

Under perioden 2023-2027 väntar sig Kepler en årlig genomsnittlig omsättningstillväxt om 5%. Den genomsnittliga justerade ebitda-marginalen väntas landa på 26%.

Handelsbanken har sänkt sin rekommendation

Bankerna är dock oeniga om just hur attraktiv MTG-aktien är just nu. Aktiespararna rapporterade igår att Handelsbanken plockat bort sin köpstämpel för bolaget. Detta då de inte ser några kortsiktiga kursdrivare.

MTG kommer med sin kvartalsrapport för Q2 den 18 juli.

LÄS MER: Banken: Inga kursdrivare i sikte - plockar bort köpstämpel

LÄS MER: Småsparare slog till i rekylen - här är månadens mest köpta aktier

Media och analyshusMTG

Dela med dig