Aktiespararna

Banken: Inga kursdrivare i sikte - plockar bort köpstämpel

Av Jessika Bouveng
1 juli 20242 min lästid
MTG och Medicover får idag sänkta rekommendationer av Handelsbanken.
Handelsbanken gör idag två förändringar bland sina rekommendationer. Banken väljer att sänka sin korta rekommendation för MTG och sin långsiktiga rekommendation för Medicover.

MTG kommer med rapport för det andra kvartalet den 18 juli. Handelsbanken tror att bolagets tillväxt under årets första halva kommer att ha varit baktung. Samtidigt är deras prognos att resultatet kommer att ha ökat under Q2 i jämförelse med föregående år.

”Skälet till detta är att marknadsföringskostnaderna för användarförvärv kommer att vara låga under kvartalet till följd av Googles senaste förändringar av budgivningssystemet för annonser och användares kommande integritetsinställningar såväl som generella förändringar på marknaden för annonsplattformar.”, skriver banken i sin analys.

Ovanstående utvecklingen tror Handelsbanken kommer att begränsa potentialen för studion PlaySimple fram till dess att man lyckas optimera hur man bäst skalar upp marknadsföringen.

Ser inte längre köpläge

”Till följd av avsaknaden av kortsiktiga kursdrivare och osäkerhet kring marknaden för annonsplattformar sänker vi vår kortsiktiga rekommendation till Behåll (Köp)”.

Banken sänker även sin långsiktiga rekommendation för Medicover. Banken skriver att aktien är upp 40% efter Q1-rapporten. och handlas nu till EV/EBITDA 12,5x, vilket är i linje med genomsnittsvärderingen före pandemin.

Banken väljer samtidigt att upprepa den kortsiktiga rekommendationen köp då de förväntar sig en accelererande tillväxt och bra resultathävstång i verksamheten.

LÄS MER: Småsparare slog till i rekylen - här är månadens mest köpta aktier

LÄS MER: Ålandsbanken fortsatt positiva till klädjätten efter rapport

Media och analyshusMTGMedicover

Dela med dig