Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-17

Leif GW Perssons nya investering

wysiwyg_image

Här är kriminologiprofilen Leif GW Perssons senaste aktiesatsning.

Hans tidigare investeringar har blivit ytterst uppmärksammade.

Nu har Leif ”GW” Persson hittat ett nytt bolag att satsa pengar i.

Tv-stjärnan har köpt in sig rejält – i en nynotering inom läkemedelsbranschen.

LÄS ÄVEN: Här är Leif GW Perssons favoritaktier

Leif ”GW” Persson har gjort sig ett namn som både författare och tv-profil, inte minst genom sin uppskattade medverkan i SVT-serien ”Veckans brott” nyligen, i Sverige. Kriminologen är dock även flitig investerare.

”GW” tycks vara extra förtjust i att köpa aktier i läkemedelsbolag som är på väg in på de mindre listorna på börsen. Nu har han fått upp ögonen för ett nytt case. Dagens Industri skriver att ”GW” har införskaffat sig en stor post i Bio-Works Technologies.

– Bolaget ligger inom medicinsk teknologi, men det handlar om hur man på ett bättre och mer praktiskt sätt ska kunna framställa medicin. Det gör att den här beslutsprocessen blir betydligt kortare, och det är en gigantisk marknad. Det här tror jag stenhårt på, säger han till DI.

”Skulle bli förvånad om någon gått in med lika mycket”

Från 20–29 november kan Bio-Works aktie tecknas för 11 kronor. Första handelsdag är satt till 14 december. Leif ”GW” Persson är, tillsammans med bland andra Ålandsbanken, ankarinvesterare. Totalt har dessa satsat 70 miljoner kronor i bolaget.

– Det är lite känsligt, men jag skulle bli förvånad om det är någon privatperson som har gått in med lika mycket. Men det är inte så att de har hängt på mitt dörrlås och försökt sälja aktier till mig.

MISSA INTE: Leif GW Perssons storsatsning

Känner ingen stress

72-åringen är inte orolig över riskerna som finns med att investera i oprövade forskningsbolag.

– Om man är inne i den här typen av bolag så kan man faktiskt ha råd med att två av tre skiter sig. För det tredje kommer det ändå att ge ett gigantiskt överskott på samtliga affärer. Gör man det dessutom noggrant så kommer inte två av tre att skita sig. Så resonerar jag, säger Leif ”GW” Persson, som även berättar för DI att han har siktet inställt på fler aktieaffärer 2018.

– Det blir förmodligen under andra kvartalet 2018. Den investeringen är ännu större än den här. Det är ett oprövat läkemedelsbolag, med alla de vanliga riskerna, men jag kan inte säga vilket. Jag har en del kul grejer på gång.

SE ÄVEN: Leif GW Perssons aktiesuccé