Aktiespararna

Nordea: Här finns det mer uppsida att hämta

Av Jessika Bouveng
31 maj 20241 min lästid
Nordeas chefsstrateg Johan Larsson.
I en uppdatering av sin marknadssyn skriver Nordea att banken är fortsatt överviktade i aktier och att det finns ytterligare uppsida.

April månad visade på en mindre nedgång medan maj istället innebar en tillbakastuds för globala aktier. Enligt Nordea fick uppgången stöd av fortsatt goda tillväxtutsikter och en rapportsäsong som var bättre än väntat.

Nordea skriver vidare att den amerikanska inflationen har varit hetare än väntat under inledningen på året. Utsikterna visar dock att den kan börja falla tillbaka vilket talar för att den amerikanska centralbanken kommer kunna börja sänka räntan. ECB kommer dock hinna före Fed menar Nordea som i nästa vecka meddelar sitt nästa räntebesked.

”Med fokus på penningpolitiken signalerar ECB en första räntesänkning i juni. I USA är läget ett annat och här har räntesänkningarna skjutits på framtiden, men en senareläggning behöver inte nödvändigtvis vara negativt för aktiemarknaden så länge inflationsutvecklingen går i rätt riktning”, skriver Nordea.

Fortsätter övervikta i aktier

För aktiemarknadens del tror banken att det finns mer att hämta.

”Utvecklingen i aktiemarknaden har varit positiv och trots att det fortfarande finns risker tror vi det finns ytterligare uppsida och behåller vår rekommendation att ligga överviktad aktier”, skriver banken.

LÄS MER: SEB-ekonomen: Då utbryter räntekaos på finansmarknaden

LÄS MER: Aktiechefen: Då är det läge att plocka hem vinst

Marknadsanalyser

Dela med dig