Aktiespararna

Analytikern: Här är veckans sämsta aktie

Av Redaktionen
31 maj 20242 min lästid
Det är fredag och ett nytt avsnitt av Aktiepodden är ute. I veckans avsnitt gör vår nya analytiker Jacob Svensson debut i podden och det snackas bland annat Embracer.

Efter några fredagar med Makro-Elin vid micken har Aktiespararnas analytiker Robert Andersson fått en ny kollega i studion - nämligen Aktiespararnas andra analytiker Jacob Svensson.

Under duons första podd tillsammans diskuteras bland annat småspararfavoriten Embracer.

“Embracer är veckans sämsta aktie”, inleder Robert Andersson diskussionen.

Han går vidare med att prata kort om rapporten som kom förra veckan. Omsättningen var lägre än väntat för det fjärde kvartalet medan resultatet nådde upp till förväntningarna.

Vad som Robert Andersson gillade med rapporten var att bolaget för första gången på länge lyckades med guidningen.

Lanseringar och uppdelning i fokus

“Det känns väl viktigt och bidrar med ett visst förtroende, men i det här caset hänger ju allt på den här uppdelningen som kommer framöver”, säger han.

Uppdelningen som analytikern hänvisar till är att Embracer avser att delas upp i tre fristående noterade bolag - Asmodee Group, Coffee Stain & Friends och Middle-earth Enterprises & Friends. Han lyfter även vikten av kommande lanseringar och att de blir lyckade.

“Det är jättekritiskt att man lyckas med dem”, säger Robert Andersson.

Som ett väldigt projektberoende bolag menar analytikern vidare att de inte ska ha en alltför hög multipel. Han tycker också att man inte ska se Embracer som en aktie med en låg risk och mycket av risken handlar om just lanseringarna.

Embracer i våra portföljer

“Med det sagt så äger vi fortfarande lite aktier i Embracer i några av våra portföljer”, avslutar Robert Andersson caset med.

Jacob Svensson drar också ett case i podden - hans allra första i poddform. In och lyssna här för att ta del av det och resten av veckans avsnitt.

LÄS MER: Aktierna har tokrusat på börsen - analytikern avråder starkt

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

AktiepoddenEmbracer Group

Dela med dig