Aktiespararna

Småspararfavoriten är ett kvalitetsbolag - men vi avvaktar

Av Redaktionen
14 juni 20242 min lästid
Det är fredag och ett nytt avsnitt av Aktiepodden är ute. I veckans avsnitt diskuterar våra analytiker Robert Andersson och Jacob Svensson bland annat veckans aktiecase vilket är friluftsbolaget Thule.

Fredagens avsnitt av Aktiepodden bjuder på analys och snack om friluftsbolaget och småspararfavoriten Thule.

Aktiespararnas analytiker Jacob Svensson gör en genomgång av bolaget där han bland annat ​​konstaterar att bolaget lyckats upprätthålla en stabil lönsamhet och en stark finansiell ställning trots ett par svåra år på försäljningsfronten. För 2024 gör Thule en rad produktlanseringar.

“Vi ser det som ett styrketecken att man fortsätter att investera trots marknadsläget och vi ser också att bolaget positionerar sig väl för en rådande konjunkturvändning”, säger Jacob Svensson i podden.

Rekommendationen blir avvakta

Framöver så menar analytikern att marknaden tar fart och att Thule kan växa ungefär 8%. Han tror även att rörelsemarginalen förbättras till cirka 19% 2025. Baserat på prognosen för nästa år handlas aktien till ett P/e-tal om cirka 23.

“Thule kan ses som ett kvalitetsbolag men värderingen gör att vi landar i rekommendationen avvakta”, säger analytikern.

En fråga för investerare

Robert Andersson ställer sedan frågan vilket typ av behov konsumenter har för Thules produkter. Är det så att de flesta köpte på sig det man behövde under pandemin när friluftsliv blev väldigt populärt - eller har det skett ett strukturellt skifte där intresset för den här typen av produkter generellt har ökat.

“Ditt case är väl ändå ett ökat strukturellt intresse efter den här perioden och att det är tillväxt vi möter framöver?”, frågar Robert Jacob.

“Ja, det är det. Mycket handlar ju om konjunkturvändningen och Thules produkter anses vara i premiumsegmentet. Så det finns väl en viss avvaktande ställning till den typen av produkter i dagsläget med tanke på konjunkturen. Men vi ser ändå att det finns underliggande krafter som bör ge skjuts till branschen på längre sikt”, svarar Jacob.

Vill du ta del av fler spännande diskussioner och ämnen från våra analytiker? Lyssna då på avsnittet här!

LÄS MER: Analytikern: Aktien är ner 65% - ett haveri till bolag

LÄS MER: Thules vd: Ska framför allt växa genom organisk tillväxt

Thule GroupAktiepodden

Dela med dig