Aktiespararna

Aktierna med flest investerarestimat

Av Jessika Bouveng
8 april 20243 min lästid
Lista: De populäraste aktierna inför rapportperioden .
Enligt en sammanställning av de 20 populäraste svenska aktierna på Pinpoint Estimates så är småspararfavoriten Evolution investerarnas favorit inför rapportsäsongen. Sammanställningen är baserad på antal estimat.

I början på året kunde Omni Ekonomi konstatera att Evolution-aktien har avkastat 1004% de senaste fem åren.

För bara några veckor sedan såg dock kasinoleverantören en kraftig nedgång.

DI rapporterade att det cirkulerat ett inlägg på plattformen X från kontot In Practise som utger sig vara en analysfirma. In Practise hävdade i inlägget att Evolutions produkter används av olicensierade spelbolag och anklagelserna kan ha orsakat börsvärdestappet på 20 miljarder kronor, en nedgång på 6%.

Betsson med på listan

Följt av Evolution kommer Betsson som nyligen var i ropet när bolaget flyttat sina finska bettingsajter till ett nytt Maltabaserat bolag och bort från BML Group, ett dotterbolag som svartlistades i början av mars.

Aktiespararnas analytiker Cristofer Andersson bedömde aktien i februari som köpvärd. Han menade att raset i Betsson efter fjärde kvartalets rapport var obefogat.

”Bolaget står stabilt, är geografiskt väldiversifierat, har en erfaren och kompetent ledning med ett stort eget ägande samt bedöms befinna sig i en ypperlig position att ta del av den stora tillväxt som väntas i framför allt Sydamerika – en geografi som bedöms öka med ett årligt genomsnitt om 9,39 % mellan 2024–2028”, skriver han.

VBG på tredje plats

På en tredjeplats kommer industribolaget VBG som både ökade omsättningen och rörelsevinsten under det fjärde kvartalet. Aktiespararnas analytiker Robert Andersson diskuterade aktien i ett avsnitt av Aktiepodden. Han lyfte bland annat att man höjt utdelningen ganska mycket.

Hela listan

Nedan listas de 20 populäraste aktierna inför rapportperioden och antal kvartalsestimat vid dagens datum.

Bolag (antal estimat)
1. Evolution (46)
2. Betsson (43)
3. VBG (41)
4. New Wave (41)
5. Note (41)
6. Dedicare (29)
7. Inwido (28)
8. Hexatronic (23)
9. Björn Borg (22)
10. Nilörngruppen (22)
11. Svedbergs (21)
12. Ework (21)
13. Proact IT (21)
14. Bravida (19)
15. Volvo (19)
16. Bredband2 (19)
17. Kabe (19)
18. G5 Entertainment (18)
19. Nibe (18)
20. Duni (18)

Pinpoint Estimates är en öppen plattform som sammanställer estimat från investerare och analytiker inför börsbolags kvartal- och helårsrapporter. Estimaten sammanställs till Pinpoints konsensus, och får olika vikt baserat på investerarens och analytikerns tidigare track record.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

EvolutionBetssonVBG GroupMedia och analyshus

Dela med dig