Aktiespararna

Raset i Intrum fortsätter tvåsiffrigt

Av Jessika Bouveng
14 mars 20242 min lästid
Intrum har utsett finansiella rådgivare för att utvärdera skuldstrukturen.
Intrum har anlitat rådgivare som ska utvärdera bolagets finansiella profil och skuldsituation. Aktien fortsätter sitt ras på beskedet.

Intrum har sen tidigare kommunicerat att bolaget ska lägga fokus på att få ordning på sitt skuldberg. Kredithanteringsbolaget har därför utsett Houlihan Lokey och Milbank som finansiella rådgivare för att utvärdera alternativ för att förbättra bolagets skuldstruktur. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Intrum ska rådgivarnas mandat inkludera en undersökning av alternativ för refinansiering och att förbättra kapitalstrukturen. Detta för att få till en långsiktig hållbar struktur.

”Dessa utnämningar är ett proaktivt initiativ där vi kommer att utvärdera möjliga förbättringar av vår balansräkning och finansiella profil i linje med vår affärsplan. Vi har en växande och mycket kassagenererande verksamhet,” säger Andrés Rubio, vd och koncernchef för Intrum och fortsätter.

”Dessutom täcker våra beräknade återstående inkasseringar nästan alla våra skulder. Därför kommer vi att ta tillfället i akt att omforma vår kapitalstruktur för att anpassa oss till dessa styrkor”

Intrum-aktien rasar

Intrum-aktien rasar på beskedet och handlas i skrivandes stund ned dryga 12%. Aktien har också sedan tidigare varit pressad. I förra veckan rasade Intrums aktie på börsen efter en rejält kapat riktkurs från 70 till 8 kronor av Arctic Securities som också satte sälj på aktien. Hittills i år är aktien ned 68%.

LÄS MER: Analytikern Jan Lindroth om raset i Intrum

LÄS MER: Intrum-aktien rasar - riktkursen slaktas från 70 till 8 kronor

Dela med dig