Aktiespararna

Banken: Aktien har tagit stryk - nu är det köpläge

Av Jessika Bouveng
2 april 20242 min lästid
Carnegie rekommenderar köp för Securitas aktie.
Högre lönsamhet och starkare kassaflöden - det kan investerare blicka framåt mot enligt Carnegie när de negativa effekterna från Securitas förvärv av Stanley Security börjar ebba ut.

Förvärvet av Stanley Security tyngde säkerhetskoncernen Securitas aktie under både 2022 och 2023. Carnegie lyfter bland annat högre skuldsättning, integrationsrisker vid ett stort förvärv och en hög prislapp som anledningar till oro för investerare.

Samtidigt noterar banken en rad fördelar:

”Den andra sidan av myntet är att Securitas underliggande lönsamhet på justerad EBITDA-nivå stärktes i fjol och att nettoskuld/justerad EBITDA-ration kommit ner från över 3,5x i mitten av 2022 till 2,7x vid årsskiftet”, skriver banken i en analys.

Riskerna minskat

Förbättringen menar banken också avspeglades i höjt kreditbetyg från Standard & Poors till BBB med stabila utsikter.

”Därefter kunde Securitas emittera en sexårig obligation på 500 miljoner euro till attraktiva 3,9 procents ränta, vilket ytterligare stärker tesen att den finansiella risken har minskat”, fortsätter banken.

När nästa rapport kommer i maj räknar Carnegie med att Securitas fortsätter att leverera en starkare lönsamhet och ett bättre fritt kassaflöde.

Köpläge i Securitas

Carnegie rekommenderar köp för Securitas aktie med en riktkurs på 140 kronor. Aktien stängde i förra veckan på 110 kronor.

Bankens positiva syn vilar bland annat på ”en kombination av attraktiva värderingsmultiplar relativt bolagets tillväxthistorik, en stabil verksamhet samt utsikter för fortsatt marginalexpansion på medellång sikt.”

LÄS MER: Korta portföljen: Därför fortsätter Securitas att gå bra

LÄS MER: Börsveckan tror på Securitas

SecuritasMedia och analyshus

Dela med dig