Aktiespararna

Hon blir ny vd för Axfood

Av Finwire/Redaktionen
17 april 20241 min lästid
Simone Margulies tar över vd-posten för Axfood.
Dagligvarubolaget Axfood har utsett Simone Margulies till ny vd. Hon tillträder uppdraget den 15 augusti, enligt ett pressmeddelande.

Simone Margulies är i dag vd för Hemköpkedjan, en roll hon haft sedan 2020. Hon har en bakgrund inom bland annat Dagab, som är Axfoods inköps- och logistikbolag.

Thomas Ekman kommenterar

– Efter en omfattande rekryteringsprocess är jag mycket glad över att kunna berätta att Simone Margulies är den som tar över rollen som vd och koncernchef för Axfood. Simone är en passionerad och engagerad ledare och har ett starkt kommersiellt driv med medarbetare, kunder och affären i fokus. Hon har en lång och bred erfarenhet från dagligvaruhandeln och känner Axfood väl efter sina åtta år inom koncernen, och hon är helt rätt person att tillsammans med teamet fortsätta utveckla Axfood in i framtiden, säger Axfoods styrelseordförande Thomas Ekman.

Simone Margulies ersätter bolagets mångåriga vd Klas Balkow som under en övergångsperiod kommer att finnas tillgänglig till utgången av 2024.

Rekryteringen av Simones efterträdare i rollen som vd för Hemköpskedjan inleds omedelbart.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig