Aktiespararna

Småspararfavoriterna tar revansch

Av Nyhetsbyrån Direkt
12 november 20212 min lästid
Stillfront kom med en bra rapport på en positiv börs under vecka 45, även Volvo Cars har rullat på uppåt.

Plusveckor kommer och går på en svängig börs men i slutet av rapportperioden dimper fortfarande några rapporter in, en av dessa var Stillfront som presenterade starka siffror. De har haft en längre tuff period men nu levlade aktien upp och steg med drygt 18 procent för veckan. Sannolikt en lättnad för dess många ägare i småspararleden.

Apropå populära aktien, Volvo Cars har haft en omtumlande debut men stänger veckan på rejält plus (28 procent) till kursen 76 kronor.

Hela årets kursraket Hexatronic, som är inriktade mot fiberkommunikation, genomförde en lyckad riktad emission för att expandera i USA. Börsen välkomnade detta och aktien fortsatte stiga och är upp 19 procent för veckan.

På fel sida strecket hittar vi ett gäng rapporterande bolag vars räkenskaper inte togs emot positivt av marknaden.

Digitala tidningsbolaget Readly var ett av bolagen, vars sura börsutvecklingen fortsätter. Aktien var ner 13 procent för veckan. Likaså kycklingproducenten Scandi Standard (-12%), som även de spädde på sin redan dystra börsform med en svag rapport.

Tidigare kursraketen CTEK, som primärt säljer batteriladdare till elbilar och som debuterade på börsen tidigare i år, kom även de med en svag rapport. En säljrek följde på det och aktien backade kraftigt (-11 procent) för veckan. Uppgången uppgår alltjämt till 160 procent sedan börsintroduktionen för knappt två månader

Listorna är från Mid- och Large Cap.

Dela med dig