Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2023-01-23

Småspararnas favorit får slaktade riktkurser

wysiwyg_image

I fredags presenterade Ericsson sin rapport för det fjärde kvartalet. Aktien stängde då på 59 kronor. Idag följs besvikelsen av en rad sänkta rekommendationer från flera analyshus. 

De senaste rapporterna som bolaget Ericsson har presenterat har inte fallit marknaden i smaken. I höstas, när Ericsson släppte den tredje kvartalsrapporten, så föll bolaget som en sten på börsen. 

Innan helgen inledde bolaget rapportsäsongen på Stockholmsbörsen med att släppa sin kvartalsrapport för Q4. Och då hände exakt samma sak. Aktien backade som mest minus 8% under rapportdagen, men återhämtade sig senare under dagen.

Månaderna före den fjärde kvartalsrapporten så har aktien gått helt okej. Dock har den inte lyckats få någon explosiv fart, likt många andra bolag, under rallyt i de inledande dagarna på året.

Däremot tog aktien ett glädjeskutt när det stod klart att Ericsson sätter undan miljardbelopp för befarade USA-böter relaterade till IS-mutskandalen. Detta tolkade marknaden väl och aktien steg på börsen med cirka 7%. 

I dag så har dock hela den uppgången raderats, och nu sänks även riktkurserna för småspararnas favorit hos flera anlaysbolag. 

Deutsche Bank sänker riktkursen för Ericsson till 60 kronor från 70 kronor, upprepar behåll. 

Jefferies sänker riktkursen för Ericsson till 65 kronor från 66 kronor, upprepar behåll.

DNB sänker riktkursen för Ericsson till 63 kronor från 70 kronor, upprepar behåll.

Barclays sänker riktkursen för Ericsson till 80 kronor från 90 kronor, upprepar övervikt.  

Nordea sänker riktkursen för Ericsson till 86 kronor från 92 kronor, upprepar köp.

LÄS MEREfter plötsliga raset - nu får aktien köpstämpel

LÄS MERFörvaltaren pekar ut två småbolag att köpa nu

Författare Redaktionen