Aktiespararna

Småspararnas favorit har rasat - nu är det köpläge

Av Finwire/Redaktionen
31 maj 20231 min lästid
Aktien är halverad sedan årsskiftet, är det dags att gå emot blankarna? Det frågar sig Placera i en kommentar på onsdagen.

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronic har en tidigare högt värderad aktie, oro för kundernas finansiering och nu kritik från en uppmärksammad blankarfirma. Placera konstaterar att värderingen är låg i relation till den historiska värderingen och bolagets vinsttillväxt. Dock går det att fundera kring hur högt en dukt- och kabeltillverkare bör värderas.

De senaste årens förvärv är helt klart en risk då både skuldsättningen ökat och det krävs en hel del arbete med att integrera de olika förvärvade bolagen.

"Det är ingen stress att köpa aktien, den stora volymen blankat kapital kan dock skapa kraftiga rörelser kommande period. Vid fortsatt god vinstutveckling tror vi att det finns en betydande uppsida då blankarna sannolikt till slut tröttnar och skapar ett ökat köpflöde i aktien. Vi gör samma slutsats som nästan hela bolagets ledningsgrupp under maj månad och köper kring dessa nivåer. Vi ser också fram emot bolagets första telefonkonferens, som hålls i samband med rapporten för andra kvartalet", skriver Placera i sin slutsats.

LÄS MERBanken: Köp utdelningsmaskinen - ser stor uppsida

LÄS MERPortföljchefen: Här är sektorn att slå till på i osäkra läget

Aktieanalyser

Dela med dig