Aktiespararna

Sparstjärnornas utdelningsportfölj

30 april 20202 min lästid
I en dyster tid med få ljusglimtar presenterar sparprofilerna Mohammed Salih och Carl-Henrik Söderberg en utdelningsportfölj som kan leverera över tid.

Utdelningar är något som de allra flesta aktieägare uppskattar, som en bonus som dimper ner på ditt konto hos din nätmäklare.

Den kan du nyttja som ett tillägg i kassan eller återinvestera i ett spännande bolag. På grund av coronaviruset och den kris som följer med viruset har dock flera bolag valt att slopa eller skjuta upp sina utdelningar.

Men i portföljen, som presenterades i senaste avsnittet av nya podcasten ”Tillsammans mot miljonen”, finns tio bolag och en börshandlad fond (ETF) som har varit och väntas fortsätta vara framgångsrika utdelningscase på sikt.

Två bolag i portföljen som inte har senarelagt sina utdelningar i år är:

Axfood: Dagligvarujätten har lyckats växa under krisen och håller alltjämt kvar sin utdelning. De hade en utdelning i vintras och nästa kommer i höst. Utdelningen har dock delats upp. Förra året delades 7 kronor ut en gång och i år delas 3,75 respektive 3,50 ut vid varsitt tillfälle.

Wihlborgs Fastigheter: Fastighetsbolaget är inte lika exponerat mot restaurang och service som andra bolag i samma sektor och har sakta klättrat på börsen sedan den brantaste dippen i mars. Wihlborgs klubbade igenom sin utdelning tidigare i veckan och pengar väntas betalas ut inom kort. Utdelningen har vuxit varje år och 2019 är inget undantag.


Ica Gruppen, Swedish Match och Castellum har också delat ut som förväntat.


Så här ser utdelningsportföljen ut:

Axfood

Wihlborgs Fastigheter

Bilia

Coor

Volvo

Ica Gruppen

Stora Enso

Swedish Match

Nobina

Castellum

Skanska

Millicom

Xact Högutdelande

Lyssna på avsnittet här.

Tillsammans mot miljonenAxfoodWihlborgs FastigheterBilia

Dela med dig