Aktiespararna

Stor besvikelse från spelbolaget - aktien borde vara ner mer

Av Redaktionen
19 juni 20242 min lästid
Aktiespararnas analytiker Jacob Svensson och Robert Andersson.
Det är midsommarvecka och Aktiepodden är därför ute tidigare än vanligt med veckans avsnitt. Den här veckan diskuterar våra analytiker Robert Andersson och Jacob Svensson bland annat budet på nischbanken Resurs, vinstvarningar och veckans aktiecase.

En av veckans vinstvarningar kom från gamingbolaget Paradox. Bolaget meddelade under tisdagen att man kommer att ställa in lanseringen av spelet Life by You. Detta belastar andra kvartalet med 208 miljoner kronor i form av nedskrivning av samtliga kapitaliserade utvecklingskostnader.

Beslutet att skrota lanseringen beror på att det inte har kunnat möta bolagets egna förväntningar, enligt ett pressmeddelande.

“Väldigt negativ nyhet för Paradox”, säger Robert Andersson i podden.

Aktien ned 40%

Jacob Svensson fortsätter diskussionen med att konstatera att hela branschen haft det tufft den senaste tiden.

“Specifikt för Paradox har man ju tampats med flera lanseringar av sina spel. Det reflekteras ju i kursen som är ned 40% i år”, säger han.

För mindre än ett år sedan var aktien nära ett all time high och kursen stod sig starkt när resten av branschen hade det jobbigt. Många såg då Paradox som ett bolag med kvalité i sektorn. Nu är bilden en annan, säger båda analytikerna.

“Det ska vara ett mer stabilt bolag, stor besvikelse från Paradox. Jag är faktiskt förvånad att aktien inte är ned mer än 6% när vi sitter här och pratar (red.anm tisdagen 18 juni). För mig hade den kunnat vara ned mycket mer. Jag är inte positivt inställd till aktien”, säger Robert Andersson.

Vill du ta del av hela diskussionen mellan analytikerna och flera andra heta ämnen från veckan? Lyssna då på avsnittet här!

LÄS MER: Småspararfavoriten är ett kvalitetsbolag - men vi avvaktar

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig