Aktiespararna

Storbankerna: Köp aktien efter gårdagens rusning

Av Eric Emanuelsson
7 september 20232 min lästid
Plus 12% på en dag och plus 57% sedan årsskiftet. Clas Ohlson-aktien har gått som en raket på börsen och onsdagens Q1-rapport gav ytterligare bränsle. SEB höjer nu riktkursen till 130 kronor och upprepar köp. Handelsbanken upprepar också köp.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Clas Ohlson rusade på börsen under onsdagen efter att bolaget redovisat ett starkare första kvartal än marknaden förväntat sig.

”Vi har en fin försäljningstillväxt och vi har stärkt bruttomarginalen mot förra året och det resulterar i ett underliggande resultat som också utvecklas positivt”, berättade bolagets vd Kristofer Tonström i Di TV.

Aktien har haft en fin resa sedan botten under hösten 2022 och sedan första januari i år är aktien som sagt upp nästan 60%.

Bara under onsdagen rusade aktien drygt 12%.

Men den ska upp mer.

I alla fall om man frågar storbanken SEB.

Höjer riktkursen för Clas Ohlson och upprepar köp

Under torsdagsmorgonen meddelar banken att man höjer riktkursen för Clas Ohlson från 120 kronor till 130 kronor och upprepar köp.

Analyshuset Kepler Cheuvreux, som sköter Swedbanks analyser, konstaterade också i en kommentar på Swedbanks sajt Aktiellt, att Clas Ohlsons första kvartal var "klart bättre" än väntat och att försäljningen var stark i augusti.

Analyshuset är dock inte lika positiva som SEB när det kommer till riktkursen, utan väljer att behålla sin riktkurs på 95 kronor och rekommendationen behåll.

I dag kostar en aktie drygt 113 kronor.

Handelsbanken: Köp Clas Ohlson

Handelsbanken upprepar sin positiva syn på aktien under torsdagsmorgonen med rekommendation Köp på kort sikt och Market Perform på lång sikt.

"Som en följd av rapporten höjer vi våra vinstprognoser för innevarande och nästa räkenskapsår med cirka 20 procent för respektive period. Baserat på våra progonser för 2023/24 värderas aktien fortfarande lägre än 5-års snittet, P/E 13x", skriver man.

LÄS MER: Här är aktierna som många undviker nu

LÄS MER: Experterna: Köpläge i två aktier i kyliga sektorn

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Clas OhlsonMedia och analyshus

Dela med dig