Aktiespararna

Kepler ser ett köpläge i teknikkonsulten

Av Jessika Bouveng
21 maj 20241 min lästid
Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Sweco.
Teknikkonsulten Sweco har idag fått höjd rekommendation av analyshuset Kepler Cheuvreux till köp från behåll. Även riktkursen har höjts till 169 kronor från tidigare 114 kronor.

Sweco redovisade i förra veckan sin rapport för det första kvartalet. Omsättningen var i linje med förväntningarna och rörelsevinsten minskade, men var högre än väntat.

Kepler anser att bolagets kvartalsrapport var stark som visade en ebita-vinst som var 6% högre än konsensus.

"Det positiva resultatet drevs främst av högre genomsnittliga arvoden och ett större antal anställda. Marknaderna i Storbritannien och Finland visade starka förbättringar efter nedgången i Q4. Sweco guidar för en stark marknad med en växande orderstock", skriver Kepler Cheuvreux på börssajten Aktiellt.

Aktien handlas svajigt

Kepler Cheuvreux höjer sina estimat för justerad ebit med 8% för 2024/2025.

"Värderingsmässigt har premien jämfört med liknande bolag sjunkit avsevärt sedan Q4 och bolaget handlas under sitt tioåriga historiska genomsnitt", skriver Kepler Cheuvreux.

Swecos aktie inledde tisdagens handel med att stiga med vände innan lunch nedåt igen. Aktien handlas i skrivande stund för nära 146 kronor.

LÄS MER: Sweco ökar omsättning - ebita-resultatet var högre än väntat

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

SwecoMedia och analyshus

Dela med dig