Aktiespararna

Swedbank: Köp småspararnas favorit efter rapporten

Av Eric Emanuelsson
17 augusti 20232 min lästid
Lars Wingefors är vd för Embracer.
Embracer-aktien studsar upp rejält efter sin Q1-rapport och är i skrivande stund upp cirka 5%. Swedbank upprepar sin köpstämpel efter rapporten och ser en uppsida i aktien på över 60%, enligt en ny analys på Aktiellt.

Embracer släppte sin Q1-rapport under morgonen och den mottogs väl av marknaden och aktien är en av börsens vinnare under torsdagen.

Småspararfavoritens omsättning steg mer än vad analytikerna hade förväntat sig och den organiska tillväxten var 20%, att jämföra med konsensus på 12%.

Upprepar köpstämpeln och riktkurs

Swedbank höjde sin riktkurs för Embracer i slutet på juli till 45 kronor och efter dagens rapport håller de kvar vid den riktkursen.

"Bolaget upprepade sitt mål att minska nettoskulden till 8 miljarder kronor vid årets slut och förväntar sig att se ett starkare fritt kassaflöde redan under andra kvartalet. Medan stark tillväxt och starka utsikter upprepas, var kassaflödet något svagt och den mindre missen i justerad ebit har en mekanisk påverkan på cirka -1,5 procent på helårskonsensus. Vi förväntar oss en neutral reaktion i aktien. Vi upprepar Köp med riktkurs 45 kronor", skriver banken i en färsk analys på Aktiellt, efter Embracers Q1-rapport.

I skrivande stund kostar en aktie cirka 27,50 kronor, vilket ger en potentiell uppsida på 60% utifrån Swedbanks riktkurs.

Småspararfavoriten har haft ett stormigt 2023, med ett miljardavtal som sprack, lanseringen av ett omstruktureringsprogram som ska spara bolaget flera miljarder och en riktad nyemission.

Allt fler har blivit positiva

Flera var skeptiska till aktien när det stormade som mest, men under sommaren blev tongångarna något annorlunda.

Under juli kom beskedet att både Nordea Fonder och Handelsbanken Fonder ökat sitt innehav i gamingbolaget, och några dagar senare höjde som sagt Swedbank sin riktkurs för bolaget från 44 till 45 kronor och upprepade köp. Även Deutsche Bank valde att upprepa sin köpstämpel för småspararfavoriten under sommaren, men sänkte riktkursen från 40 till 38 kronor.

Embracer GroupMedia och analyshus

Dela med dig