Aktiespararna

Tidningen: Köp aktien som rasat under 2023

Av Finwire/Redaktionen
11 april 20232 min lästid
Börsveckan ger köpråd för New Wave och Infracom i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Candles Scandinavia, Lumenradio och Scandi Standard.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Varumärkesbolaget New Waves grundare, vd och storägare Torsten Jansson är optimistisk om utsikterna och värderingen är attraktiv, bedömer Börsveckan som ger köpråd för aktien.

Aktien har haft det tufft sedan Q4-rapporten kom i början på året och är back cirka 18% de senaste tre månaderna. Aktien har dock återhämtat sig något under de senaste sju dagarna och är plus cirka 4,5%.

IT-Infrastrukturbolaget Infracom slog på stort när det gäller förvärv under fjolåret och trenden består med ett färskt förvärv nyligen. Bolaget har goda möjligheter att nå en miljardomsättning så småningom. Värderingen är lockade för ett snabbväxande bolag med stort insynsägande, anser tidningen och köpstämplar aktien.

Osäkerheten för stor - rådet blir avvakta

Ljusbolaget Candles har tidigare betraktats som ett spännande tillväxtbolag med goda utsikter. Det senaste kvartalet var dock tillväxten som bortblåst. Osäkerheten är alltför stor, bedömer Börsveckan som slopar sitt tidigare köpråd och sänker rådet till avvakta.

Lumenradio har med en kursdubbling sedan noteringen i december fått en lysande start. "Sammantaget, fint bolag men lite för dyr aktie och vi avvaktar", skriver tidningen i sin slutsats.

Kycklingbolaget Scandi Standard har levererat en del positiva saker sedan Börsveckan gav köpråd för 1,5 år sedan. Värderingen är nu rimlig och tidningen väljer att ta hem en god vinst i aktien där rådet sänks till avvakta.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

LÄS MER: Banken spår lättnadsrally i aktien - höjer till köp


Aktietips

Dela med dig