Aktiespararna

Tidningen ser köpläge i två aktier mitt i stormen

Av Finwire/Redaktionen
27 mars 20232 min lästid
Börsveckan köpstämplar båda bolagen mitt i oroligheterna: "Är lågt värderade"

Börsveckan ger köpråd för Infrea och BPC Instruments i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Generic, 4C Strategies, Haypp och Systemair.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Industrikoncernen Infrea växer starkt även om lönsamheten lämnar en del att önska. Balansräkningen är solid och förvärv är att vänta. Aktien är attraktivt värderad, bedömer Börsveckan och ger köpråd.

Kommunikationsbolaget Generic har en stabil affärsmodell som är skalbar och medger fin lönsamhet. Tidningen anser att aktien är relativt högt värderad och väljer att avvakta.

Högrisk aktie

Diagnostik är ett av de snabbast växande segmenten inom medicinteknik och där är BPC Instruments verksamt. Värderingen är låg för ett snabbväxande bolag i den här branschen, bedömer Börsveckan som ger köpråd, med tillägget att aktien är i högriskfacket med mycket klen likviditet.

Mjukvarubolaget 4C Strategies, även känt som 4C Group, hade en tuff avslutning på 2022. Tidningen väljer av försiktighetsskäl att slopa sitt tidigare köpråd och det nya rådet blir avvakta.

Risker saknas inte

Marknaden för nikotinpåsar har formligen exploderat och det finns mer att hämta. Därtill är onlinehandeln inom området låg. "Allt sammantaget så avvaktar vi ett tag till med Haypp", skriver Börsveckan.

Ventilationsbolaget Systemair har rejäl medvind med hög tillväxt och stigande lönsamhet. Aktien har gått starkt på sistone och värderingen tar höjd för fortsatt ljusa tider framgent. Risker saknas dock inte, bedömer tidningen som väljer att avvakta med aktien.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.


LÄS MER: Analytikerns favoriter bland fastighetsaktier

Aktietips

Dela med dig