Aktiespararna

Utbombade aktierna med köpläge

Av Jessika Bouveng
15 september 20233 min lästid
Robert Andersson är en av Aktiespararnas analytiker.
Aktiepodden är denna veckan tillbaka - och idag i en ny skepnad. Precis som vanligt rattar Aktiespararnas analytiker Robert Andersson micken. Nytt för podden är dock att Aktiespararnas redaktionschef Eric Emanuelsson gör entré på poddscenen.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Veckans avsnitt av Aktiepodden bjuder denna vecka på en hel del intressanta ämnen. Grabbarna snackar inledningsvis de senaste stora makronyheterna, nämligen inflationssiffror från både USA och Sverige.Vad blir konsekvenserna för börsen och hur påverkar detta de eventuellt framtida räntehöjningarna?

Robert Andersson siar även kring var på horisonten vi kan glimta en första efterlängtad räntesänkning.

Utbombade aktier att plocka upp


Robert Andersson och Eric Emanuelsson går längre in i podden igenom ett par intressanta aktiecase som finns med i Aktiespararnas Korta portfölj. Denna vecka snackas de utbombade aktierna Nibe och Hexatronic.

“Hexatronic ingår ju definitivt in i kategorin utbombat” säger Robert Andersson och skrattar lite lätt.

Hexatronic är ett bolag som säljer fiberkablar och aktien utgör 2,3% av Korta portföljen. Den underliggande trenden med fiberutbyggnad i framförallt Europa och USA är just nu klockren, menar analytikern. I Sverige är fiber väl utbyggt, men ser man istället till större länder som Tyskland och Storbritannien finns det mycket tillväxt att ta av.

Det finns dock en del orosmoln att hålla koll på.

“Det är lite oroande att flera av Hexatronics konkurrenter varnar för en helt annan marknad. Den har förändrats ganska mycket i räntamiljö", vilket är ganska logiskt på många sätt, säger Robert Andersson.

Slå till på Hexatronic

Trots detta ser han köpläge just nu.

“Det kanske är för tidigt. Nu pratar vi samtidigt p/e 13 på nästa år, eller i alla fall någonstans i de områdena. Om man någonstans då tror att tillväxten ska ta fart och att detta är en av de bästa spelarna i sektorn, då tycker jag det känns otroligt billigt just nu, säger analytikern och fortsätter:

“Jag kan tänka mig att detta är en sån aktie som man kommer att kolla tillbaka på och känna, oj, detta var ett intressant ingångsläge. Men vi vet såklart inte hur det kommer att utspela sig”, avslutar Robert Andersson sitt resonemang med.

Vill du ta del av fler aktiecase och intressanta diskussioner? Lyssna då på avsnittet här!

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

LÄS MER: Korta portföljen: Vi ser stor potential i forna kursraketen

LÄS MER: Konsultbolagen nere för räkning

Dela med dig