Aktiespararna

Veckans aktier: Sälj succén

Av Nyhetsbyrån Direkt
12 april 20212 min lästid
Börsveckan rekommenderar köp i Desenio och Intrum men råder till att sälja Idun Industrier och Infracom samt avvakta med Embellence, Assa Abloy och Hexagon.

Börsveckan lämnar råd för fem aktier, en av dem Idun Industrier får sälj efter kraftiga uppåtresan efter noteringen.

Tapetbolaget Embellence har precis nått börsen med sikte på förvärv och ett större inslag av premiumprodukter samt e-handel.

"Det är intressanta initiativ men historiken är klen och ägarna säljer", skriver Börsveckan som anser att Embellence är rimligt värderat i nuläget.

Börsnoteringen av Idun Industrier blev en succé och aktien är upp över 90 procent jämfört med noteringskursen 86 kronor. Börsveckan rekommenderade att teckna aktie för ett par veckor sedan, men skrev också att man nog kan ta hem vinsten vid kurs kring 120 kronor. Nu står den i 165 kronor.

"Den som tecknade aktien och fick tilldelning kan gott ta hem vinsten. För övriga är det inget köpläge nu", skriver Börsveckan och sänker rådet till sälj på tolv månaders sikt.

E-handelsbolaget Desenio, som erbjuder väggdekorationer online, har solid historik och ambitiösa mål. Börsveckan bedömer att aktien har goda möjligheter att klå index de närmaste månaderna och sätter köp.

Intrum har varit en hårt blankad aktie som pressats av svagare marknader. Men ledningen gör ett bra jobb och vi tror att det värsta nu är över, skriver Börsveckan som bland annat ser potential i multipelexpansion framöver. Det blir ett köpråd.

Infracom, helhetsleverantör inom telefoni, IT-drift och ISP, har gått som en raket på börsen och handlas till höga multiplar, givet att majoriteten av tillväxten sker via förvärv. Riskerna har ökat och aktien bör säljas, enligt Börsveckan.

"Konkurrensen och prispressen är tuff och vi bedömer att aktien är övervärderad just nu", skriver Börsveckan.

Assa Abloy står stabilt, med en stor eftermarknadsverksamhet som klarar tuffa tider. Aktien handlas också till rekordhöga nivåer, och Börsveckan tycker att den framstår som rimligt värderad och avvaktar.

Hexagons lönsamhet har förbättrats av ökat fokus på mjukvara och med fortsatt digitalisering och automatisering av industrier ser marknadsutsikterna goda ut framöver. Värderingen av aktien är dock därefter och Börsveckan anser att man kan avvakta med Hexagon tills vidare.

Dela med dig