Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-11

Veckans vinnaraktier: Fastigheternas uppgång

wysiwyg_image

Ytterligare en börsvecka har passerat. Det kallas att bygga sig ur krisen, säkert något som veckans vinnare kan skriva under på.

Hösten är här och vi får rapporter om att Sverige sakta börjar återhämta sig ekonomiskt. Den amerikanska börsen har svängt, med Tesla som ett stort utropstecken. Det händer otroligt mycket för Elon Musks bolag och aktiekursen följer händelseförloppet.

Tillbaka till Sverige, veckan började starkt och uppgången var bred, det var ingen aktie som stängde på minus i storbolagsindexet OMXS30 i måndags. Denna veckans vinnare finns främst inom fastigheter. Två stycken på topp tre och ett flertal kvalificerar in sig på topp-tiolistan.

Förstaplatsen lägger Balder handskarna på, det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget med Erik Selin i spetsen fick se sin aktie stiga med nära 18 procent denna veckan. Aktien handlas till 424,5 kronor.

Millicom ringar in andraplatsen, telekombolaget blev kallad en ”en möjlig kursdubblare” av Kepler Cheuvreux som ser stor potential i bolaget. De har sett sin aktie stiga med dryga 15 procent och aktien kan du köpa för 288,9 kronor.

Tätt följt av fastighetsbolaget Bonava med tidigare rötter inom NCC som kniper den sista pallplatsen. De har sett sin aktiekurs stiga med knapp 15 procent. Aktiekursen tillskrivs 73,1 kronor.

Bubblare:

Fastpartner A (+14,7%)

Swedish Orphan Biovitrum (+13,7%)

Klövern B (+13,2%)

Wihlborgs Fastigheter (+12,6%)

Loomis (+12,43%)

Fabege (11,8%)

Kungsleden (+11,7%)

 

*Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller den högsta procentuella ökningen under vecka 37. 

Författare Jakob Palmgren

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.