Aktiespararna

Vi köper populära investmentbolaget

Av Redaktion
17 maj 20231 min lästid
Basportföljen.
Aktiespararnas Basportfölj gick upp 7,8% under perioden 27 mars till och med 3 maj. Under den perioden har vi valt att köpa in Lundbergföretagen och sälja SBB.

Starkt bidragande var Thule som gjorde ett fint första kvartal resultatmässigt och överraskade marknaden, trots att bolaget påverkas av konjunkturen och hade lägre omsättning än motsvarande period i fjol. Friluftsbolaget gick upp hela 29% under perioden.

Ett annat glädjeämne var Kinnevik som redovisade en ökning av substansvärdet med 5% i rapporten men som trots aktielyftet handlas med stor rabatt på grund av osäkerhet kring de onoterade innehaven. Även Investor och Alfa Laval fick hjälp av rapporterna, i de senare fallet gick aktien till ny rekordnivå efter framför allt stark orderingång.

Mindre glädjande var Boliden som pressas av lägre volymer, metallhalter och metallpriser. Som ett led att dra ner risken har vi under perioden valt att låta Lundbergföretagen ta över SBB:s plats i portföljen. Lundbergföretagen, som också ger exponering mot fastigheter, är ett stabilare val i tider av osäkerhet.



Basportföljens alla innehav just nu. Nytt för den här uppdateringen är att vi under perioden 27/3 till 3/5 tog in Lundbergföretagen och sålde SBB.

Dela med dig