Aktiespararna

Viaplay sjunker på börsen - SHB höjer till behåll efter kursraset

Av Finwire/Redaktionen
23 februari 20241 min lästid
Ytterligare nedgång för Viaplay.
Mediebolaget Viaplay Group sjunker 4,2% på börsen dagen efter sin delårsrapport. Handelsbanken har under morgonen höjt sin rekommendation för aktien till behåll (sälj) på kort sikt.

"Under förra veckan sänkte vi vår kortsiktiga rekommendation för Viaplay till Sälj, eftersom vi noterade ett stort aktieöverhäng efter nyemissionen. Aktiekursen har närapå halverats sedan dess, vilket indikerar att överhänget sannolikt försvunnit och vi höjer därför vår kortsiktiga rekommendation till Behåll", skriver Handelsbanken i en analys.

Sänkt riktkurs från Kepler

Kepler Cheuvreux har uppdaterat sin riktkurs för Viaplay under morgonen med en sänkning till 0,80 kronor (1,50). Rekommendationen minska upprepades.

"Viaplay avslutade nyligen sitt rekapitaliseringsprogram på 3,6 miljarder kronor. Ledningen anser att detta är tillräckligt för att finansiera bolaget tills det kan generera ett positivt fritt kassaflöden under 2027. Vi är inte övertygade, eftersom vi ser en risk för att detta blir fallet först under 2028, vilket kan skapa ett behov av extern finansiering", skriver Kepler i en kommentar.

Enligt Kepler är det största orosmolnet en eventuell förlust av rättigheterna till Formel 1-rättigheterna i Nederländerna, vilka är viktiga för marknaden.

LÄS MER: Viaplay Group redovisar förlust på nästan 3 miljarder

LÄS MER: Analytikern: ”Man kan undra varför det dröjde så länge”

Dela med dig