Aktiespararna

Handelsbanken höjer riktkursen för lastbilsjätten

Av Jessika Bouveng
8 april 20241 min lästid
Volvo får höjd riktkurs av Handelsbanken.
Handelsbanken skriver idag i en analys att man väljer att höja riktkursen för Volvo till 410 kronor.

Banken skriver att 2023 var ett starkt år för Volvo men problemen i leverantörskedjan och komponentbristen gjorde det svårt för bolaget att leverera en högre lönsamhet.

I november senare i år kommer Volvo att ha kapitalmarknadsdag och då kommer bolaget att bland annat presentera sina nya finansiella mål.

“Vi tror att målet för den justerade rörelsemarginalen över cykeln kommer att höjas från 10 till 12 procent”, skriver banken och fortsätter:

“Dessutom räknar vi med att målet med neutral skuldsituation för industriverksamheten kommer att ändras till en nettokassa på 40 miljarder kronor, men med en utdelningspolicy där bolaget kommer att dela ut all överskottslikvid till aktieägarna framöver.”

Upprepar köprekommendation

Banken kan vidare konstatera att aktien är upp drygt 10% i år och 52% under 12 månader och menar att kursuppgången har drivits av höjda vinstprognoser.

“Vi ser fortsatt potential då strukturellt högre lönsamhet bör avspeglas i högre värderingmultiplar. Vi upprepar vår kortsiktiga rekommendation Köp och långsiktiga rekommendation Outperform”, skriver banken.

LÄS MER: Jefferies höjer Volvo till köp

LÄS MER: Volvo får höjd riktkurs av Kepler

VolvoMedia och analyshus

Dela med dig