Aktiespararna

Volvo Cars skiftar ut 62,7% av ägarandelen i Polestar

Av Finwire/Redaktionen
5 april 20241 min lästid
Biltillverkaren Volvo Cars kommer skifta ut 62,7 procent av sin ägarandel i Polestar till sina aktieägare. Det beslutade bolagets styrelse i dag, framgår det av ett pressmeddelande.

De slutliga villkoren och tidplanen för utskiftningen är i linje med de indikativa villkor och tidplanen som angavs i kallelsen till årsstämman den 26 mars.

Inlösenvederlaget kommer att uppgå till tre svenska depåbevis ("SDB:er") för fjorton inlösenaktier. Avstämningsdagen för aktiesplit är fastställd till 12 april, vilket innebär att sista dag för handel i Volvo Cars aktie inklusive rätt att erhålla inlösenaktier är den 10 april. Inlösenaktier handlas på Stockholmsbörsen mellan 15-30 april. Avstämningsdag för att få inlösensvederlaget är 8 maj.

"Baserat på stängningskursen för de underliggande Polestar ADS:erna av serie A på Nasdaq New York den 4 april 2024, uppgår den extraordinära värdeöverföringen till Volvo Cars aktieägare till totalt cirka 10,4 miljarder kronor, motsvarande cirka 3,5 kronor per aktie av serie B i Volvo Cars", heter det i pressmeddelandet.

Volvo Cars har erhållit nödvändiga regulatoriska tillstånd, godkännanden och beslut för utskiftningen av Polestar-aktierna.

LÄS MER: Volvo Cars delar ut aktier i Polestar för miljarder

LÄS MER: Hur ska du göra med dina Polestar-aktier?

Dela med dig