Aktiespararna

Uppdragsanalys
Detta är en betald analys från Analysguiden på uppdrag av AlzeCure Pharma

AlzeCure: Validerar NeuroRestore och Alzstatin med ny data

Av Analysguiden
14 mars 20243 min lästid

Fortsatt positiv utveckling under Q4

Som väntat rapporterade AlzeCure ingen omsättning under Q4 och periodens resultat uppgick till -9,8 mkr jämfört med -10,9 mkr under Q4 2022. Under kvartalet presenterade AlzeCure nya prekliniska data för NeuroRestore ACD856 vid CTAD i Boston, som visar potentiellt neuroprotektiva och sjukdomsmodifierande egenskaper vid behandling av Alzheimer. I oktober publicerade AlzeCure även en ny artikel om målmekanismen bakom Alzstatin som utvecklas som en förebyggande behandling mot Alzheimers. Dessutom presenterade man kliniska fas 2-resultat för Painless ACD440 mot perifer neuropatisk smärta. Bolaget har i januari även valt läkemedelskandidat i TrkA-NAM-projektet, ett smärtprojekt inriktat mot knäledsartros. Intresset för TrkA-NAM har ökat i samband med att japanska Asahi Kasei nu inlett en fas 2b-studie med sin kandidat AK-1830.

Nya data presenteras för NeuroRestore och Alzstatin

Under Q4 presenterade AlzeCure nya prekliniska data kring NeuroRestore och Alzstatin som validerar målmekanismerna för de båda programmen. De nya prekliniska resultaten kring NeuroRestore ACD856 som presenterades visar potentiellt sjukdomsmodifierande och neuroprotektiva effekter. Dessa resultat får stöd av liknande upptäckter från japanska Eisais läkemedelskandidat TrkA-PAM E2511, som även den befinner sig i klinisk fas. Skillnaden mellan dessa är att ACD856 också har visat förmåga att förbättra kognitiva funktioner som inlärning och minne. Alzstatin fungerar som en modulator av gamma-sekretas (GSM) och är inriktad på att reducera mängden av det toxiska amyloid-beta42-proteinet. Roche, en av de stora aktörerna inom området, har stärkt giltigheten av denna målriktade mekanism genom sin egen utveckling av jämförbara GSM-baserade mediciner. Under Alzheimer-kongressen CTAD presenterade Roche uppmuntrande kliniska data för sitt eget GSM-läkemedel, RG6289, vilket har ökat intresset för Alzstatin.

Projektportfölj som bygger på tre plattformar

AlzeCure arbetar med att utveckla småmolekylära läkemedel mot sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet, däribland Alzheimers och smärta. Bolaget har en bred projektportfölj som bygger på tre olika forskningsplattformar. NeuroRestore ACD856 som genomgått fas 1 mot Alzheimers, Painless ACD440 som genomgått fas 2a mot neuropatisk smärta, samt Painless TrkA-NAM i preklinik mot knäledsartros är de läkemedelskandidater där möjligheterna just nu är störst för en licensaffär. Vid årsskiftet uppgick bolagets kassa till 29 mkr, vilket inte fullt ut täcker den likviditet som behövs för att bedriva den identifierade möjliga verksamheten under de kommande 12 månaderna. Styrelsen arbetar därför med förberedelser för kapitalanskaffning. Vi upprepar motiverat värde 11 kr för AlzeCure.

Dela med dig

VD intervju

Nyckeltal

TickerALZCUR
Antal aktier62 087 012
P/s-tal
P/e-tal−5,3
Omsättning/aktie
Vinst/aktie−0,44
BörslistaFirst North Premier
SektorHealth Care
P/eget kapital8,31
Eget kapital/aktie0,28
Utdelning/aktie
Direktavkastning

Nyheter och analyser relaterade till AlzeCure Pharma

Uppdragsanalys

2024-05-17: VD Martin Jönsson ger en uppdatering kring bolagets projekt.

Uppdragsanalys

Positiva fas 2-data från Novartis validerar AlzeCures ACD440

Uppdragsanalys

VD Martin Jönsson presenterar kvartalet, berättar om patentet i Japan och ger en uppdatering från USA.