Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-29

Analys Electra Gruppen: Låg värdering sett till lönsamhetsutvecklingen

Detta är en betald analys på uppdrag av Electra Gruppen utförd av Analysguiden
wysiwyg_image

En trygg aktie att luta sig mot

När flera branscher inom svensk detaljhandel lider svårt av den pågående pandemin och flera butikskedjor, inte minst inom modehandeln, har tvingats skala ner antalet butiker så har elektronik-branschen gynnats av den rådande situationen. Electra Gruppens kunder återfinns huvudsakligen inom elektronikhandeln vilket gynnat koncernen under 2020 – och ingenting tyder på att 2021 kommer att bli sämre. Orsaken till detta är det ökade hemmasittande framför datorer. Även TV tittandet har fått ett rejält uppsving, inte minst på de digitala kanalerna Viasat, Canal Digital, Boxer med flera – alla kunder till Electra. Electra erbjuder sina kunder varuförsörjning i kombination med tredjepartslogistik med allt från lagerhållning, IT-lösningar, e-handelsplattformar till leveranser mot slutkund.

Vi ser tre skäl att äga aktien:

  • Rekordstark inledning på året med ett rörelseresultat som fördubblades under första kvartalet
  • Hög utdelningsandel och direktavkastning
  • Fortsatt stark efterfrågan på datorer och hushållsprodukter

Vi räknar med att den pågående pandemin har vässat ledningen i flera avseenden och första kvartalet visar på en fortsatt god tillväxt både i omsättning och resultat.

Inleder bevakning med riktkurs 90 kronor

Electra Gruppens första kvartal var ännu ett steg i rätt riktning och stärker vår bild av ett bolag som går från klarhet till klarhet och levererade en stark början på 2021. Såväl omsättning som resultat stärktes rejält under första kvartalet och ger ökad potential till uppjusteringar i våra prognoser framöver.  

Sammantaget ser vi väldigt goda förutsättningar att bolaget lever upp till våra förväntningar för innevarande år såväl som kommande år. Vår riktkurs avspeglar den stabila trend som Electra befinner sig i, vilket också visats sig i den senaste tidens positiva kursutveckling. Vår riktkurs på ett års sikt är 90 kronor, motsvarande ev/ebitda på knappt 8 respektive p/e 17 på vår prognos för 2021p och ev/ebitda på drygt 6 respektive p/e 13 för 2022p. 

Författare Analysguiden

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.